سخنگوی انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو کشو ضمن تاکید بر اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت باید هرچه سریعتر به مشکلات صنعت قطعه ورود کند، تصریح کرد: نیاز است که وزارت صمت، رسیدگی به مشکلات مجموعه صنعت خودرو (خودروسازی و قطعهسازی) را در اولویت قرار دهد؛ چراکه خطر توقف صنعت یک خانواده حداقل ۳۵۰هزار نفری (غیر از صنایع زیرمجموعهای) در کشور وجود دارد و با آهنگی که این صنعت در پیش گرفته است، در حقیقت صنعت خودرو و قطعهسازی کشور بسیار زود متوقف خواهد شد. توقف این صنعت، قطعا هزینه بسیار سنگینی برای کشور در پی خواهد داشت.
فرهاد بهنیا افزود: قرار بود وضعیت پرداختی خودروسازان (بدهی خودروسازان به قطعهسازان) متعادل شود که نشد. درحالحاضر بالغبر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هر دو خودروساز به قطعهسازان بدهی دارند و احتمالا تا امروز این عدد بیشتر هم شده است.
همچنین قرار بود که قیمتها توسط خودروسازان بهروز شود که این نیز عملیاتی نشد. اینها سبب شده است که صنعت قطعه در تامین مواداولیه، تامین نیروی انسانی و تکنولوژی خود دچار مشکلات عدیدهای شود که قطعا میتواند مشکلات بسیاری را برای صنعت خودرو هم به دنبال داشته باشد.
سخنگوی انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودروهای کشور یادآور شد: طبق آمار و اطلاعاتی که انجمن در رابطه با بحث افزایش قیمت خودروها تهیه کرد که براساس آن در سال ۱۳۹۱ (۲۰۱۱ میلادی)، صنعت خودرو ما در جهان به رتبه سیزدهم رسید؛ تیراژ تولیدی که در آن سال داشتیم، بالغبر یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو بود و دقیقا همان سالی بود که قیمت بازار از نرخ کارخانهای محصولات، پایینتر و خودروسازان پیشنهاد فروش قسطی محصولات را میدادند.